Antonio Fruscella, kitara

Nazaj

sobota, 13. april 2024, 19.00

Dvorana v parku Krško
Antonio Fruscella, kitara

Antonio Fruscella se je rodil v Campobassu (Italija). Študiral je v Parizu na »Conservatoire National de Règion« Aubervilliers, pri Albertu Ponceju. Na istem konservatoriju je opravil tudi podiplomski specialistični študij. V tem času se je udeležil tudi več mojstrskih tečajev svetovno priznanih učiteljev, kot so: D. Russell, L. Zea, G. Listes, O. Ghiglia.

Leta 2001 je s pianistko Ranio Debs ustanovil »Debs Fruscella Duo«, produciral 2 zgoščenki »Momenti Samai« in »Opus Mixtum«. Prejel je številne nagrade na italijanskih državnih in mednarodnih tekmovnjih. 

Antonio nastopa kot solist in v različnih ansamblih, na festivalih in koncertnih v Italiji, Švici, Franciji, Nemčiji, Avstriji, Belgiji, Nizozemski, Španiji, Portugalski, Poljski, Hrvaški, Makedoniji, Kosovu, Rusiji, Veliki Britaniji, Libanonu, Mehiki, Tajvanu, Tajska. Njegove koncerte so posnele in predvajale MRT1 (Makedonija), RTK1 (Kosovo) in TV7 Murcia (Španija). Leta 2005 je za založbo Alfa Musica posnel nelektorirano sonato za kitaro Antonia Ruiza Pipója. Med projekti, ki poudarjajo njegovo eklektično ozadje, je Duo CHORG s kitaro in orglami. 

Antonio poučuje na številnih mojstrskih tečajih in je direktor mednarodnega kitarskega festivala v Campobassu v Italiji. Vodi tudi Conservatoire de Musique et de Théâtre «Gabriel Fauré» v Savigny le Temple in Conservatoire Municipal v Nandyju, oboje v Franciji. Pred kratkim je pridobil doktorat iz glasbenega izvajanja na Univerzi v Aveiru na Portugalskem.

Antonio Fruscella, kitara

Glasbena šola Krško

Uradni podatki

Glasbena šola Krško

Modri

Cert ID: 0057/00060

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Krško
Matična številka: 5085055000