Dvodnevni seminar klasične kitare 2017

Nazaj

sobota, 25. november 2017nedelja, 26. november 2017, .00

Vstopnina: 0.00

GLASBENA ŠOLA KRŠKO IN DRUŠTVO ANTONIO TORRES PRIREJAJO:

DVODNEVNI SEMINAR KLASIČNE KITARE
 

Mentorja seminarja
Kraj in čas prireditve
Urnik prireditve
Predstavitev mentorjev

Koncert
Prijava

Seminar je strokovno, umetniško in družabno srečanje profesorjev kitare, učencev, dijakov in študentov. Aktivna udeležba na seminarju predvideva učno uro z mentorjem, pasivna udeležba pomeni poslušanje seminarja, predavanj in obisk koncertov.

Cena za aktivno in pasivno udeležbo je enotna in znaša:

55 € za učitelje,
35 € za učence, dijake in študente.

Kandidati lahko prijavijo solo ali komorni program na vseh nivojih.

 

Mentorja seminarja

red. prof. Tomaž Rajterič
mojstrski tečaj

Vojko Vešligaj, prof. spec.
mojstrski tečaj

 

Kraj in čas prireditve

Glasbena šola Krško, Kolodvorska 2, Krško

Sobota, 25.11.2017
Nedelja, 26.11.2017

Urnik prireditve

Objavljen je natančen urnik poteka seminarja.
Dostopen je na povezavi tukaj.

Sobota

9.00 - 13.00  Delo mentorjev s kandidati,
13.00 - 15.00  Odmor za kosilo,
15.00 - 18.30  Delo mentorjev s kandidati,
20.00 - 21.30  Koncert - “That’s All Right … ELVIS!”

Nedelja

09.15 - 13.00  Delo mentorjev s kandidati,
13.00 - 15.00  Odmor za kosilo,
15.00 - 16.00  Delo mentorjev s kandidati.

 

Predstavitev mentorjev

TOMAŽ RAJTERIČ (1967)

Kitarist Tomaž Rajterič se je rodil v Ljubljani, kjer je z osmimi leti začel z glasbenim izobraževanjem. Prve kitarske korake je napravil pri desetih letih, kasneje pa je kitaro študiral v Ženevi, Lozani in Salzburgu (profesorji Rus, Sao -Marcos, Linhares, Fisk, Bream). Že zelo kmalu je začel nastopati na koncertnih odrih ter sodelovati na tekmovanjih mladih glasbenikov, kjer je praviloma dosegal najvišja mesta. Še pred svojim dvajsetim letom si je priigral nagrade tudi na velikih mednarodnih tekmovanjih (Sablé, Beograd, Rio de Janeiro).

Danes s solističnimi recitali in v različnih komornih zasedbah, največkrat v različnih duetih s priznanimi instrumentalisti in pevci, nastopa po Sloveniji in v evropskih državah, po Južni Ameriki, ZDA in Aziji. Vabijo ga na mednarodne kitarske festivale prav tako pa je tudi gost različnih orkestrov: Solisti di Zagreb, Orchestre de Chambre de Lausanne, Simfoniki Radiotelevizije Slovenije in Slovenska filharmonija. Velja za tenkočutnega kitarskega interpreta, ki z enako zavzetostjo izvaja dela različnih slogovnih obdobij – od renesanse, preko baročnih mojstrov z Bachom, klasicizma in romantike, do popularnih španskih in latinsko-ameriških skladateljev ter repertoarja sodobnih avtorjev. Plodno sodeluje s slovenskimi skladatelji, saj je krstil več njihovih del, ki jih z veseljem in z uspehom pri publiki uvršča na svoje programe.

Strokovna kritika ga uvršča med najvidnejše slovenske glasbene poustvarjalce, o njem pa so zapisali:

»Njegova igra je spevna in čista…njegova vrlina je poglobljena meditativnost, dinamična umirjenost z veliko pravega  umetniškega oblikovanja in odzvenevanja«(Delo, Ljubljana)

»Že pri prvih taktih je Tomaž Rajterič izpostavil svojo spoštovanja vredno interpretativno moč«(Sexta Fiera, Rio de Janeiro)

»Rajterič navdušil publiko«(Novosti, Beograd)

Njegova diskografija obsega tri solistične zgoščenke, eno z glasbo Albeniza in Ville-Lobosa, drugo z izbranimi deli iz kitarske literature 20. stoletja, na tretji pa so dela sodobnih slovenskih skladateljev, prav tako pa je na zgoščenki izdana njegova izvedba Koncerta za kitaro Božidarja Kosa.  Veliko posnetkov je naredil tudi za arhiv Radia Slovenije. Poleg rednega nastopanja in snemanj deluje tudi kot pedagog. Je redni profesor na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

 

VOJKO VEŠLIGAJ (1978)

je glasbeno šolo obiskoval v Rogaški Slatini in Šentjurju. Srednjo glasbeno šolo je nadaljeval v Mariboru ter se izpopolnjeval pri prof. Istvanu Römerju. V Mariboru je končal tudi srednjo šolo iz kontrabasa. Šolanje je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, prvo leto pri prof. Andreju Grafenaverju ter nato pri prof. Tomažu Rajteriču, kjer je leta 2002 z odliko diplomiral. Leta 2003 je pri istem profesorju zaključil podiplomski študij.

V času šolanja je imel veliko samostojnih recitalov in koncertov v različnih komornih zasedbah (kitara, flavta, violina, harmonika, kitarski kvartet AMARCORD). Kot solist je nastopil z Godalnim orkestrom Akademije za glasbo, Komornim orkestrom Amadeus, godalnim orkestrom Univerze v Puli, Godalnim orkestrom SGBŠ Maribor ter sodeloval pri izvedbi opere Astorja Piazzolle; Maria de Buenos Aires pod taktirko Pabla Zingera.. Nastopal je v različnih evropskih državah in pomembnejših glasbenih festivalih: Dani gitare, Kitarski festival Rust, Kitarski festival Sežana, GM oder, Jesenske serenade, Kitarski večeri v Unionu, Festival Lent, Tango festival v Idriji, Trebinjske letne večeri, Summer Guitar Art Herceg Novi, Jazz Lapidarij, festival Arsana, festival JEFF…

Je prejemnik nagrad na mednarodnih in državnih tekmovanjih v Italiji, Srbiji in Črni Gori ter Sloveniji.

Leta 2003 je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani za posebne dosežke, sedaj poučuje kitaro na Konservatoriju za glasbo in balet Mariboru.

Je član kvarteta Mascara, član Tria Fuoco in dua s flavtistom Martinom Beličem.
 

Koncert

IVAN DE CARLO glas

LUCIANO DAMIANI mandolina

MICHELE LIBRARO kitara

“That’s All Right … ELVIS!” je glasbeni spoj raziskovalca Elvisovega življenja, pevca Ivana De Carla in dua Real, v sestavi kitarista Michela Librara in mandolinista Luciana Damianija.

Koncert sledi umetniškim korakom, ki so zaznamovali in vplivali na ameriško kulturo in glasbo v 50., 60. in 70. letih.

Koncert bo v soboto 25.11. ob 20. uri v dvorani na podstrešju Glasbene šole Krško.

 

Prijava


Kandidati oz. učitelji naj izpolnjene prijavnice pošljejo najkasneje do 17.11.2017 na Glasbeno šolo Krško. Prijavnica je dostopna na spletni strani Glasbene šole Krško. Poleg klasične prijavnice, vam je omogočena tudi elektronska prijava. V primeru e-prijave, vam papirne prijavnice ni potrebno pošiljati.

Povezava do elektronske prijavnice: e-prijavnica

Vsi aktivni udeleženci bodo obveščeni o dnevu in terminu njihove ure z mentorjem.

Kotizacija se plača na račun KD Antonio Torres:  SI56 0480 2000 2017 334, s pripisom »seminar«.

 

Za tiste, ki bodo prenočevali, priporočamo namestitev v Hotelu City v Krškem ali v Hostlih kot so Mladinski center Krško ali Kozmus v Brestanici.

Za vse podrobne informacije se obrnite na organizatorja:

Glasbena šola Krško

Kolodvorska 2

8270 Krško

www.gs-krsko.si

Mitja Režman

tel.: 041 426 564

E-mail: mitja.rezman@guest.arnes.si

Miha Koretič

Tel.: 041 331 464

E-mail.: miha.koretic@gmail.com
 

V želji po strokovnem sodelovanju in sproščenem druženju Vas lepo pozdravljam. Prosim, da informacijo prenesete vsem zainteresiranim učiteljem, učencem, dijakom in študentom.
 

Mitja Režman, ravnatelj Glasbene šole Krško

Glasbena šola Krško

Uradni podatki

Glasbena šola Krško

Modri

Cert ID: 0057/00060

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Krško
Matična številka: 5085055000