• Oddelki
 • Orkestri
 • Galerija
 • Kontakt
 • Seminar za učence roga - prof. Viktor Kirčenkov

  četrtek, 1. 1. 1970, Dvorana Glasbene šole Krško

  Seminar za učence roga

  Viktor Kirčenkov

  Seminar za učence roga pod mentorstvom profesorja Viktorja Kirčenka bo potekal v prostorih Glasbene šole Krško 25. januarja 2020. Namenjen je učencem roga Glasbene šole Krško in sosednjih glasbenih šol.

  Kotizacije ni.

  Seminar bo predvidoma  potekal ves dan z premorom za kosilo, urnik pa bo znan naknadno.

  Prijave lahko pošljete na naslov robipirc@yahoo.com

  Za vse dodatne informacije pa se lahko obrnete na koordinatorja

  Draga Gradiška (drago.gradisek@gmail.com).

   

   

  Viktor Kirčenkov (1973) se je rodil in Gadjacu v Ukrajini. Glasbeno izobrazbo je pridobil v Glasbeni šoli Lysenko v Poltavi in na Čajkovski glasbeni akademiji v Kijevu, kjer je diplomiral v razredu profesorja Nikolaja Jurčenka. Leta 1992 je na tekmovanju mladih glasbenikov hornistov  Ukrajine osvojil prvo nagrado. Med leti 1994 – 1996  je bil član »Little Orchestra Opera Theatre » v Kijevu, leta 1996 pa je postal solo hornist v kijevski filharmoniji. Leta 1998 je začel igrati v zagrebškem filharmoničnem orkestru. Deloval je kot solist in član komornih skupin. Kot solist je nastopil z zagrebško filharmonijo, Hrvaškim komornim orkestrom ter Komornim orkestrom iz Reke.

  Izvajal je številne skladbe hrvaških skladateljev, nekatere skladbe je izvedel premierno. Od leta 2002 je član XL tuba kvarteta in zagrebške filharmonije. Kot učitelj hornist je deloval tudi na osnovni in srednji glasbeni šoli v Karlovcu.