aaaaaaaaaaaaDnevi kitare 2019

Dnevi kitare 2019

Nazaj

Dnevi kitare 2019

Vsak prvi vikend v aprilu poteka na Glasbeni šoli Krško mednarodno tekmovanje »Dnevi kitare«. Letos se je med 6. in 7. aprilom tekmovanja udeležilo 128 kitaristov iz več kot 30 glasbenih šol. Tekmovanje, ki ga skupaj organizirata Glasbena šola Krško ter Kulturno društvo Antonio Torres, poteka v solističnih in komornih kategorijah vseh starostnih skupin. V soboto so nastopili učenci v 1., 2. ter 3. kategoriji solo ter komorne skupine. Tekmovalni dan je z odličnim koncertom zaključil vrhunski italijanski kitarist Roberto Tascini.

V nedeljo so se v dveh etapah predstavili kitaristi od 4. do 7. kategorije, ki je starostno neomejena. Tričlanski tekmovalni komisiji, ki je imela zelo težko delo, je predsedoval Tomaž Rajterič, sicer redni profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Tudi tokrat so se tekmovanja uspešno udeležili učenci kitare iz Glasbene šole Krško. V 2. kategoriji solo sta srebrno priznanje osvojili Ana Lesjak in Žana Živič. V 2. kategoriji komorne igre sta s kitarskim duetom osvojili zlato priznanje ter 3. nagrado Eva Košenina in Natalija Živič. V 1. kategoriji komorne igre je zlato priznanje osvojil kitarski trio v zasedbi Lev Mitra Režman, Žana Živič in Jakob Unetič, srebrno priznanje pa duet oboe in kitare, ki ga sestavljata Vita Gorenc in Luka Kržan.

Na fotografiji nagrajenci drugega tekmovalnega dne. Z leve proti desni: Ana Gorjanc, 1. nagrada 6. kat., Danilo Vlašič, 3. nagrada 6. kat., Tinkara Majcen, 1. nagrada 7. kat, Miha Kralj, 1. nagrada 4. kat., Samo Novak, 1. nagrada 5. kat., Žan Berložnik, 2. nagrada 5. kat. 

Foto: Meta Novak

Dnevi kitare 2019

Glasbena šola Krško

Uradni podatki

Glasbena šola Krško

Modri

Cert ID: 0057/00060

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Krško
Matična številka: 5085055000