Uspehi tekmovalcev Glasbene šole Krško

24. 3. 2014

Naši učenci so zopet odlično nastopili na tekmovanjih, ki so se jih udeležili, tako doma kot v tujini. Niz uspehov so začeli tekmovalci na regijskem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije, ki je letos potekalo po večini glasbenih šol Dolenjske in Posavja. Glasbena šola Krško je imela 7 tekmovalcev in vsi so se uspeli uvrstiti na državno tekmovanje, ki je potekalo v mesecu marcu na glasbenih šolah primorske regije. S svojimi rezultati so nas razveselili:

Gašper Cvar, tolkala, SREBRNA PLAKETA,
Miha Rostohar, rog, ZLATA PLAKETA
Maj Malečkar Novak, rog, ZLATA PLAKETA,
Jan Volčanšek, trobenta, ZLATA PLAKETA IN 3. NAGRADA,
Anton Sotošek, pozavna, ZLATA PLAKETA IN 1. NAGRADA
Martin Božič, tubi, ZLATA PLAKETA IN 1. NAGRADA
Miha Sotošek, trobenta, 100 točk, ZLATA PLAKETA IN 1. NAGRADA.

Regijskega tekmovanja se je udeležil in bil uspešen tudi Luka Gorjan na tolkalih, vendar se nadaljnjega tekmovanja, zaradi poškodbe, ni mogel udeležiti.

Veseli smo, da naši učenci vedno pogosteje osvajajo najboljša mesta in vidne rezultate tudi v tujini. Šest naših učencev se je udeležilo mednarodnega tekmovanja »Davorin Jenko« v Beogradu, kjer so se predstavili in navdušili:

Pihalni trio (Eva Fritz, fagot, Matic Sotošek, klarinet in Jakob Ban, klarinet), komorna skupina, 98,60 točke, ZLATA PLAKETA,
Jan Volčanšek, trobenta, 96,17 točke, ZLATA PLAKETA,
Anton Sotošek, pozavna, 99 točk, ZLATA PLAKETA – LAUREAT,
Eva Fritz, fagot (99,75 točk) ZLATA PLAKETA – LAUREAT.

Tako odličnih rezultatov ne bi bilo brez odličnih mentorjev, ki svoje znanje predajajo naprej. Velika zahvala gre Mitji Kuslju, Franciju Arhu, Matjažu Kaučiču, Dragu Gradišku, Robertu Pircu in Dejanu Učakarju, še večja zahvala pa gre našemu korepetitorju Martinu Šušteršiču, ki s svojim korepetiranjem tekmovalcev doda piko na i odličnosti.

Ponosni smo tudi na naše bivše učence – Marka Arha, Jerneja Ciglerja, Žana Tkalca, Jureta Medveška in Julijana Kuneja, ki tudi v nadaljevanju šolanja na konservatoriju in akademiji dosegajo odlične rezultate.

Iskrene čestitke vsem!

Glasbena šola Krško

Stopite v stik
Kolodvorska ulica 2
8270 Krško
07 48 80 140
info@gs-krsko.si
gs-krsko.si

Uradni podatki

Glasbena šola Krško
Kolodvorska 2
8270 Krško
ID za DDV: 73939641
IBAN: SI56 0110 0600 0031 063 (Podračun UJP Krško)