Javni nastopi

Nazaj

Pretekli dogodki

(: )

Koncert: Saša Dejanović

Koncert: Saša Dejanović

nedelja, 10. april 2022, 16.30

Dvorana Glasbene šole Krško

Kitarist Saša Dejanović se je klasično kitaro začel učiti v rojstni Banjaluki. Študij je nadaljeval na Srednji glasbeni šoli v Sarajevu in Zagrebu ter na Glasbeni akademiji v Zagrebu v razredu prof. Darka Petrinjaka. 

Že pri devetnajstih je na številnih kitarskih tekmovanjih prejel več pomembnih nagrad, kar mu je omogočilo izobraževanje na Akademiji Internazionale Superiore di Musica v Italiji pri priznanem pedagogu Angelu Gilardinu. 

Študij je kot štipendist Sklada za mlade glasbenike Koncertne direkcije Zagreb končal na sloviti Kraljevi glasbeni akademiji v Londonu. 

Njegova umetniška pot se je nadaljevala z nastopi v slovitih koncertnih dvoranah v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Španiji, na Češkem, Norveškem, Japonskem ter v ZDA in državah Južne Amerike. Povsod je bil deležen odličnega odziva tako občinstva kot kritike, nekateri glasbeni poznavalci ga celo štejejo med naslednike legendarnih španskih kitaristov Andresa Segovie in Narcisa Yepesa. 

Njegov repertoar obsega veliko skladb in je slogovno izredno razvejan. 

Saša Dejanović snema za številne radijske in televizijske hiše na Hrvaškem, v Nemčiji, Avstriji in Španiji. Med njegove največje dosežke sodi CD s priredbami za kitaro celotnega opusa za lutnjo J. S. Bacha. 

 

Program:

Johann Sebastian Bach

SUITA ZA LUTNJO BWV 995

     Allemande

Courante

Gigue

 

Frederic Chopin

NOCTURNO OP. 9, ŠT. 2 

 

Agustín Barrios Mangoré

JULIA FLORIDA

CHORO DA SAUDADE

 

Stran 6 od 7 (Vseh vnosov: 63)

Glasbena šola Krško

Uradni podatki

Glasbena šola Krško

Modri

Cert ID: 0057/00060

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Krško
Matična številka: 5085055000