Novice

Nazaj

(: )

Državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1

Državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1

Številna ekipa naših plesalk in plesalcev pa se je uvrstila na državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1, ki je potekalo v Kulturnem domu Španski borci v Ljubljani. V različnih kategorijah so dosegli odlične rezultate: 

Mednarodno tekmovanje

Mednarodno tekmovanje "Davorin Jenko" Beograd

V Beogradu je potekalo že tradicionalno mednarodno tekmovanje pihalcev in trobilcev “Davorin Jenko”. Iz naše šole so se udeležile klarinetistke Sofija Arh in Mojca Rostohar, ki sta osvojili II. nagrado (mentor Robert Pirc) ter Ana Baznik, ki si je priigrala I. nagrado (mentor Peter Gabrič). Vse je spremljal korepetitor Branimi Biliško.

Mednarodno plesno tekmovanje

Mednarodno plesno tekmovanje "Lukec Open"

Mednarodnega tekmovanja Lukec Open v Brežicah so se udeležili plesalci 6. razreda in si pod mentorsktvom Rosane Horvat priplesali bronasto priznanje.

Regijskega tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1

Regijsko tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1

Pod budnim mentorstvom Rosane Horvat in Sanje Spirič se je letos regijskega tekmovanja udeležilo 19 koreografij, od tega je bilo 7 solistov in 12 duetov. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 9 koreografij.

Iskrene čestike vsem udeležencem in mentoricama, na državnem tekmovanju pa držimo pesti.

 

Neva Žnideršič na tekmovanju Emona

Neva Žnideršič na tekmovanju Emona

Naša uspešna oboista Neva Žnideršič je na tekmoavnju Emona, ki je v okviru istoimenskega festivala za pihalna glasbila potekalo na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, osvojila zlato plaketo in prvo nagrado. Obenem pa še posebno nagrado za izvedbo obvezne skladbe.

Njena mentorica je Tanja Petrej, na klavirju pa jo je spremljal Martin Šušteršič.

 

Iskrene čestitke.

Uspeh čelistke Pinije Ljubi

Uspeh čelistke Pinije Ljubi

Naša talentirana čelistka Pinija Ljubi se je odlično odrezala na spletnem tekmovanju “World open online music competition”, na katerem si je s svojim nastopom priigrala I. nagrado.

Njen posnetek si lahko ogledate.

https://youtu.be/yVUQ0p5rHVU

Iskrene čestittke tudi mentorici Moniki Tekavčič in korepetitorju Martinu Šušteršiču.

 

Uspeh naših pianistov na Mednarodnem tekmovanju Celeia 2022

Uspeh naših pianistov na Mednarodnem tekmovanju Celeia 2022

Naša mlada pianista Julija Žarn in Vid Pleterski sta se odlično odrezala na Mednarodnem tekmovanju Celeia 2022, saj sta vsak v svoji kategoriji osvojila srebrno priznanje. Svoje znanje pridobivata pod mentorstvom Estere Cetin, Vid pa bo od septembra dalje dijak na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Iskrene čestitke!

Sprejemni izpit na KGBLJ

Sprejemni izpit na KGBLJ

S ponosom sporočamo, da so sprejemni preizkus na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani  uspešno prestali učenci naše glasbene šole Vid Pleterski (klavir) - mentorica Estera Cetin, Jan Arh (solopetje) - mentorica Mateja Arnež Volčanšek in Lara Drugovič (jazz kitara) - mentor Miha Koretič. Na sprejemnem preizkusu je bil uspešen tudi Tomaž Feguš, sicer učenec Glasbene šole Brežice, ki pa se je pri nas usposabljal v teoretičnem delu, ki ga je za vse kandidate izvajala Natalija Mustar Krajnc.

Vsem iskreno čestitamo in želimo veliko uspeha na nadaljnji poti.

 

Stran 2 od 14 (Vseh vnosov: 140)

Glasbena šola Krško

Glasbena šola Krško

Uradni podatki

Glasbena šola Krško

Modri

Cert ID: 0057/00060

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Krško
Matična številka: 5085055000