Novice

Nazaj

(: )

Uspeh harfistke Neli Milek

Uspeh harfistke Neli Milek

Harfistka Neli Milek si je na 5. mednarodnem tekmovanju Društva harfistov Slovenije v Velenju priigrala srebrno plaketo. Z mentorico Veroniko Tadina sta se na tekmovanje podali prvič in že poželi uspeh. Želimo jima še veliko nadaljnih uspehov.

 

Gostovanje pri pobrateni šoli ZUTŠ Preštice (Češka)

Gostovanje pri pobrateni šoli ZUTŠ Preštice (Češka)

Učenci in učitelji naše glasbene šole so od 23. do 25. oktobra gostovali pri pobrateni glasbeni šoli iz Preštic na Češkem. V sklopu gostovanja so izvedli skupen koncert, ki je naletel na izjemen odziv. Sicer so učenci prenočili pri družinah, kar je dalo še poseben čar, saj so se hitro spletla nova prijateljstva, in kar ganjljivo jih je bilo videti ob slovesu.

Veselimo se naslednjega snidenja, ko pridejo prijatelji na obisk k nam.

https://photos.app.goo.gl/uDFmChF5jBqgQWEM6

 

Ogled orgel v Ljubljani

Ogled orgel v Ljubljani

V petek, 27. 9. 2019, so se učenci ogel ter njihova učitelja Natalija Mustar Krajnc in Lucijan Cetin odpravili v Ljubljano na ogled orgel.

Pot jih je vodila v Frančiškansko cerkev, Cankarjev dom (Gallusovo dvorano) in Slovensko filharmonijo.

G. Mišo Frelih, ki je skrbnik orgel v Frančiškanski cerkvi in Cankarjevem domu,  je  predstavil zgodovino in nastanek teh orgel, učenci pa so imeli priložnost tudi nanje zaigrati. 

Po poučnih dveh ogledih pa so si še ogledali  in preizkusili orgle v Slovenski filharmoniji.

 

Tekmovanje

Tekmovanje "Daleki akordi" - Split

V Splitu je potekalo že 24. tekmovanje "Daleki akordi", ki so se ga letos naši učenci prvič udeležili. Na pot so se podale violinistki in violistka, ki se urijo pod budnim očesom mentorja Luke Dukariča. Lucija Jakhel in Leona Kočevar sta osvojili III. nagrado, Tisa Ljubi pa je prejela priznanje za sodelovanje.

Za vse je bila to nova, pozitivna izkušnja. Ugotovili so, da je tekmovanje na zelo visokem nivoju, a že prvič pustili zelo dober vtis. Verjamemo, da se bodo v Split še vrnili.

Tekmovanje

Tekmovanje "Woodwind & Brass" - Varaždin

Naši učenci se redno udeležujejo tekmovanja pihalcev in trobilcev v Varaždinu. Letos so pihala zastopale flavtistki Lina Županc in Ajda Ivanšek ter oboistka Ana Volčanšek. V kategoriji flavta B sta obe osvojili drugo nagrado. Njuna mentorica je Andreja Pšeničnik. Ana pa si je v kategoriji oboa A priigrala I. nagrado. Njena mentorica je Manca Oberstar, na klavirju je vse tri spremljala Estera Cetin

Izjemni pa so bili tudi naši trobentači Blaž Krajnc, Tia Štefanič in Miha Sotošek, ki so vsi osvojili prve nagrade in vsak v svoji kategoriji absolutno tretje mesto. Njihov mentor je Matjaž Kaučič, korepetitor pa Martin Šušteršič.

Vsem udeležencem iskreno čestitamo.

 

Plesno tekmovanje SamoPles Dance Challenge 2

Plesno tekmovanje SamoPles Dance Challenge 2

6.a za sodobni ples se je pod mentorstvom Rosane Horvat udeležil tekmovanja "SamoPles Dance Challenge 2" in si priplesal 3. mesto.

Čestitamo mentorici in njenim plesalcem.

Dnevi kitare 2019

Dnevi kitare 2019

Vsak prvi vikend v aprilu poteka na Glasbeni šoli Krško mednarodno tekmovanje »Dnevi kitare«. Letos se je med 6. in 7. aprilom tekmovanja udeležilo 128 kitaristov iz več kot 30 glasbenih šol. Tekmovanje, ki ga skupaj organizirata Glasbena šola Krško ter Kulturno društvo Antonio Torres, poteka v solističnih in komornih kategorijah vseh starostnih skupin. V soboto so nastopili učenci v 1., 2. ter 3. kategoriji solo ter komorne skupine. Tekmovalni dan je z odličnim koncertom zaključil vrhunski italijanski kitarist Roberto Tascini.

V nedeljo so se v dveh etapah predstavili kitaristi od 4. do 7. kategorije, ki je starostno neomejena. Tričlanski tekmovalni komisiji, ki je imela zelo težko delo, je predsedoval Tomaž Rajterič, sicer redni profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Tudi tokrat so se tekmovanja uspešno udeležili učenci kitare iz Glasbene šole Krško. V 2. kategoriji solo sta srebrno priznanje osvojili Ana Lesjak in Žana Živič. V 2. kategoriji komorne igre sta s kitarskim duetom osvojili zlato priznanje ter 3. nagrado Eva Košenina in Natalija Živič. V 1. kategoriji komorne igre je zlato priznanje osvojil kitarski trio v zasedbi Lev Mitra Režman, Žana Živič in Jakob Unetič, srebrno priznanje pa duet oboe in kitare, ki ga sestavljata Vita Gorenc in Luka Kržan.

Na fotografiji nagrajenci drugega tekmovalnega dne. Z leve proti desni: Ana Gorjanc, 1. nagrada 6. kat., Danilo Vlašič, 3. nagrada 6. kat., Tinkara Majcen, 1. nagrada 7. kat, Miha Kralj, 1. nagrada 4. kat., Samo Novak, 1. nagrada 5. kat., Žan Berložnik, 2. nagrada 5. kat. 

Foto: Meta Novak

Bodoča srednješolca

Bodoča srednješolca

Ponosno objavljamo, da sta sprejemni izpit na srednji glasbeni šoli opravila dva naša učenca. 

Miha Sotošek (trobenta) je bil uspešen pri vpisu na Konservatorij za glasbo in balet Maribor. Njegov mentor je Matjaž Kaučič, na klavirju pa ga je spremljal Martin Šušteršič

Živa Letnar (violina) pa je sprejemni izpit opravila na Umetniški gimnaziji v Celju. Njen mentor pa je Kristian Ilić, za klavirsko spremljavo pa je poskrbela Estera Cetin.

Oba sta morala poleg praktičnega nastopa opraviti tudi teoretični del, kjer pa sta ju pripravljala Natalija Mustar Krajnc in Peter Urek.

Želimo jima veliko uspeha nadaljni glasbeni poti.

TEMSIG – Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov 2019

TEMSIG – Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov 2019

Na glasbenih šolah Gorenjske regije je od 4. do 18. marca potekal finalni del tekmovanja TEMSIG – Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov. Tudi tu se je predstavila precej številčna zasedba naših učencev, ki so morali že pred tem skozi zahtevno sito predtekmovanja, ki je potekalo februarja.

V kategoriji klavir 1.a se je pomerila Alja Šinkovec in osvojila zlato priznanje. Njen mentor je Branimir Biliško. V kategoriji flavta 1.a je pod budnim očesom mentorice Andreje Istenič Lipovšek tekmovala Hajdi Haler in si ravno tako priigrala zlato priznanje. Pri klavirju jo je spremljal Lucijan Cetin, ki si je ob tem prislužil še posebno priznanje za zgledno sodelovanje s tekmovalcem in umetniško podporo v posamezni kategoriji. Neva Žnideršič (oboa 1.a) je prejela zlato priznanje, Ana Volčanšek (oboa 1.b) pa srebrno priznanje. Njuna mentorica je Manca Oberstar, na klavirju pa ju je spremljala Estera Cetin. Klarinetistka Tita Žnideršič (klarinet 1.a) je osvojila zlato priznanje, bila absolutna zmagovalka kategorije, obenem pa prejela še posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Maša Žoher (klarinet 1.b) si je priigrala srebrno priznanje in priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja. Njun mentor je Robert Pirc. V isti kategoriji (klarinet 1.b) je bil absolutni zmagovalec Leon Drstvenšek, ki si je pod mentorstvom Petra Gabriča prislužil še posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Na klavirju je klarinetiste spremljal Branimir Biliško. Mlada fagotistka Uma Učakar (fagot  1.a) je osvojila zlato priznanje, bila absolutno prva v kategoriji, poleg tega pa osvojila še posebno prizanje za najbolj obetavno tekmovalko v najmlajši kategoriji. Jan Fritz pa je v kategoriji fagot  1.b dosegel bronasto priznanje. Njun mentor je Dejan Učakar, za klavirsko spremljavo pa je skrbel neutrudni Martin Šušteršič. Tekmovale pa so tudi komorne skupine z trobili. Našo šolo je predstavljala skupina »Kvintet 4+1« v sestavi: Tia Štefanič, Blaž Krajnc, Nuša in Neža Jelenič Zaman, Jaka Sotošek. Dosegli so srebrno priznanje in absolutno 3. mesto. Njihov mentor je Drago Gradišek.

Državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1

Državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1

9. in 10. marca je v Centru kulture Španski borci v Ljubljani  potekalo Državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1. Zoja Nala Božič in Manica Pavlovič sta se predstavili v kategoriji A1 duet in si priplesali zlato priznanje. Neli Kovačič in Žana Žniderič sta v kategoriji A2 duet osvojili bronasto priznanje, medtem ko je Ana Volčanšek v kategoriji A2 solo osvojila zlato priznanje. Njihova mentorica je Rosana Horvat.

Stran 4 od 14 (Vseh vnosov: 137)

Glasbena šola Krško

Glasbena šola Krško

Uradni podatki

Glasbena šola Krško

Modri

Cert ID: 0057/00060

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Glasbena šola Krško
Matična številka: 5085055000